E-viisumi astuu voimaan 1.10.2019

28.09.2019

Venäjän ulkoministeriö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan 1.10.2019 alkaen Pietariin ja Leningradin alueelle (mukaan lukien esimerkiksi Viipuri) otetaan käyttöön sähköinen kertaviisumi (e-viisumi). E-viisumi tulee olemaan kertaviisumi, jota voi hakea liikematkaa, turistimatkaa ja humanitaarista (kulttuuri, urheilu, tiede, taide ja tutkimus) matkaa varten.

Sähköisen hakemuksen voi tehdä 20 - 4 päivää ennen matkaa ja e-viisumi astuu voimaan heti sen myöntöhetkestä. E-viisumi on voimassa 30 päivää, jonka aikana matkustaja saa oleskella Pietarin ja Leningradin alueella korkeintaan 8 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk e-viisumin hakupäivästä. 

Tämän hetkisen tiedon mukaan e-viisumilla voi ylittää rajan Narvan, Vaalimaan, Nuijamaan ja Svetogorskin rajanylityspaikkojen kautta.

E-viisumia haetaan suoraan venäläisen viranomaisen järjestelmästä sähköisellä lomakkeella, johon liitetään mm. sähköinen passikuva. E-viisumi on tiedotteen mukaan ilmainen. Väärin tai puutteellisesti täytetyn lomakkeen vuoksi viisumi voidaan evätä, jolloin on mahdollista hakea perinteistä viisumia Venäjän konsulaatin kautta. Uutta viisumia voi anoa vasta, kun e-viisumin voimassaoloaika on päättynyt. 

14.11.2019E- viisumin voi hakea itse ja sen saa noin neljässä päivässä.
28.09.2019E-viisumi astuu voimaan 1.10.2019